build free website

Cara Pantas Dan Mudah Hilangkan Masalah Dengkur

Pada tahun 2015, satu universiti tempatan telah menghasil satu produk bagi menghilangkan masalah dengkur dalam kalangan masyarakat malaysia. Tujuan utama produk ni dihasilkan bagi menggantikan alat CPAP yang ada hospital. Produk penyelidikan universiti tempatan ini hasilkan produk anti dengkur pertama yang lebih berkesan berbanding alat CPAP di hospital.

Apa Tu Alat CPAP?

CPAP ni adalah alat bantuan pernafasan untuk perbetulkan balik sistem pernafasan seseorang penghidap masalah dengkur. Doktor akan sarankan guna kaedah ni untuk selesaikan masalah dengkur. 

Biasanya penggunaan alat ini mengambil masa yang lama untuk pastikan masalah dengkur betul-betul hilang. Biasanya penggunaan memakan masa 6-12 bulan untuk setiap hari. Peratus yang berjaya hilangkan masalah dengkur dengan menggunakan alat tak banyak hanya dalam sekitar 40%.

Cara alternatif terakhir biasanya disarankan oleh doktor ialah buat pembedahan. Kaedah ini merupakan antara cara paling cepat untuk hilangkan masalah dengkur. Tetapi anda perlu ingat kosnya tak murah. Anggaran untuk satu kos pembedahan ialah RM20K.

Jadi, satu produk telah dihasilkan bagi menggantikan alat CPAP ini untuk hilangkan masalah dengkur dengan lebih cepat dan berkesan seawal sapuan pertama. 

Alhamdulillah produk ini telah membantu hampir 8000 ribu pengguna sejak hari pertama dikeluarkan. Hampir 95% pengguna produk kami telah berjaya hilangkan masalah dengkur mereka. Nak tahu apa kata mereka? Lihat testimoni dibawah.

Dengkur terus hilang dalam masa satu minggu.

Tidur lebih lena berbeza dari sebelom yang kerap terjaga.

Bunyi dengkur sampai jiran sebelah dengar hilang dalam masa dua hari.

Dengkur berkurang sebanyak 50% selepas kali pertama mencuba.

Repeat order beli untuk suami.

Disclamer : Tempoh keberkesanan setiap individu adalah berbeza.

Baru pakai kali pertama, dengkur dah terus hilang.

Nasib baik tak buat operation lagi

Tonsil di tekak makin pulih

Resdung makin berkurangan

Disclamer : Tempoh keberkesanan setiap individu adalah berbeza.

Bahaya ke dengkur ni?
Dengar penjelasan Dr. Safari Elis tentang dengkur dalam video di bawah

Cek Tahap Dengkur Anda

Sebelom saya ceritakan lagi dengan lebih detail tentang produk ni, mari saya terangkan serba sedikit tahap-tahap dengkur. Nanti anda boleh cek tahap mana dengkur anda sekarang.

Ketahui tiga tahap dengkur yang biasa dialami oleh rakyat Malaysia

          1. Dengkur semasa letih sahaja.

          2. Dengkur disebabkan resdung atau tonsil.

          3. Sentiasa berdengkur.

Ketiga-tiga tahap dengkur tu menyebabkan punca utama dengkur terjadi iaitu laluan pernafasan sempit di sekitar kerongkong.

Tahap ketiga merupakan tahap di mana dengkur tu dah jadi tabiat atau dalam bahasa orang putihnya "habit" diri. 

Tahap satu dan dua tu pon boleh jadi tahap ketiga bila badan dah biasa dengan masalah dengkur tu dan tabiat tu akan kekal terjadi bila kita dalam keadaan separa sedar atau tidur.

Orang yang ada dengkur ni juga senang kena darah tinggi. Ini disebabkan semasa tidur oxygen supply kurang ke paru-paru dan otak. Semasa siang memang akan selalu mengantuk dan sakit kepala walaupun malam dan tidur lama.

Mengikut pakar bedah telinga, hidung dan tekak, Hospital Pantai Ampang, Dr Raymond Tan, orang yang hadapi masalah dengkur boleh menyebabkan nafas terhenti selama 30 saat.


Antara kesan bahaya dengkur ialah :-

- Emosi terganggu, mudah panas baran dan stres

- Pening kepala

- Lemah daya ingatan

- Kualiti tidur kurang baik

- Risiko penyakit strok, sakit jantung dan Alzheimer

- Mengantuk yang amat sangat pada waktu siang

- Berisiko tinggi untuk mengalami angin ahmar kerana saluran darah ke otak tersumbat

- Tekanan darah tinggi

- Komplikasi jantung dalam masa jangka panjang

- Menjejaskan daya ingatan

- Boleh membawa maut

Tetapi jangan risau, setiap penyakit/masalah ada penyembuhnya kecuali mati.


Boleh Saya Tahu Produk Apa Tu?

Produk ini merupakan produk hasil daripada satu pusat penyelidikan di Terengganu dan produk keluaran Malaysia pertama KHAS untuk menghilangkan masalah dengkur terutamanya. Produk ini bukanlah seperti lambakan produk kesihatan di luar sana yang kebanyakan dan produk ini telah dapat kelulusan daripada Kementrian Kesihatan Malaysia (KKM) dan status halal dari Jakim (boleh di bawa solat). Produk ini 100% selamat digunakan. KKM (NOT160800146K).


Siapa Yang Sesuai Menggunakan Produk Ni?

  • Dengkur disebabkan dari berat badan berlebihan.
  • Dengkur sampai nafas terhenti seketika ketika tidur.
  • Dengkur hanya ketika terlalu penat.
  • Selalu dengkur.
  • Dengkur disebabkan tonsil.
  • Dengkur disebabkan resdung.
  • Selsema yang kerap.

Diperbuat Daripada?

Gabungan pati herba tersebut akan bertindak ke atas lelangit melalui tindakan anti kekejangan (antipasmodic) yang mengubah dan mengurangkan kadar bunyi geseran lelangit.

Ia juga membantu meningkatkan aliran darah ke lelangit, menyebabkan peningkatan sederhana kekejangannya sekaligus mengurangkan getaran dan bunyi bising.

Setiap minyak pati herba ini memainkan peranan penting di dalam membantu mengurangkan masalah dengkur. Pati CLOVE OIL misalnya. bersifat sedative, anti-radang dan membantu melembutkan sel otot di saluran pernafasan, lelangit dan tonsils.

EUCALYPTUS membantu mengurangkan bengkak di lapisan dalam hidung dan saluran pernafasan. PEPPERMINT OIL (pudina) membantu kelancaran pergerakan udara di dalam saluran pernafasan dan hidung.

Mengikut kajian pengguna produk ni sebelom ni, hampir 95% yang dah guna berjaya hilangkan masalah dengkur mereka. Cuma jumlah penggunaan bergantung kepada tahap dengkur masing - masing. Paling cepat 3-10 hari.

Ada banyak lagi testimoni. Tak larat nak letak testimoni. :) Ramai orang pakai. Kami dah jual lebih 8000 botol bermula dari tahun 2015.

Bagaimana Snorky Cream Membantu Anda?

✅ Fungsi utama snorky cream adalah untuk menghancurkan lapisan lemak yang tumbuh pada saluran pernafasan.


✅ 90% mereka yg menghidap dengkur berpunca daripada lemak yang tumbuh pada saluran pernafasan sehingga ia menjadi sempit.


✅ Snorky Cream difomulasikan juga untuk membantu aliran oksigen dapat sampai kepada otak ketika tidur melalui bahan yg dipanggil PUDINA untuk membantu mereka yang menghadapi sleep apne. 


✅ Ia juga berfungsi untuk surutkan lebihan tonsil yang sedang membesar atau membengkak pada leher seseorang.


✅ Gabungan pati herba tersebut akan bertindak ke atas lelangit melalui tindakan anti kekejangan (antipasmodic) yang mengubah dan mengurangkan kadar bunyi geseran lelangit.


✅ Snorky Cream juga membantu meningkatkan aliran darah ke lelangit, menyebabkan peningkatan sederhana kekejangannya sekaligus mengurangkan getaran dan bunyi bising.



Macam Mana Cara Penggunaannya?

2 kali sehari. Malam sebelum tidur dan pagi selepas mandi. Jika dengkur makin berkurang, kurangkan penggunaan kepada 2 atau 3 hari sekali. Bila dengkur dah hilang, pakai 3 - 4 hari sekali atau boleh berhenti terus penggunaannya bila dah betul-betul yakin dengkur dah hilang.


  1. Ambil sedikit snorky cream dan sapu ke seluruh kawasan hidung termasuk dalam lubang hidung sambil tarik nafas panjang beberapa kali. Jika sapu sebelum tidur lakukan tarik nafas panjang sehingga tertidur supaya aliran pernafasan sentiasa berjalan lancar walaupun dlm keadaan tertidur.
  2. Sapu pada leher.


Apa yang perlu buat ialah:-

  • Latihan tarik nafas panjang sekerap mungkin perlu dilakukan dan buat sehingga tertidur.
  • Biasakan memulakan tidur dengan menggunakan pernafasan melalui hidung sahaja dan mulut ditutup.
  • Lakukan ia sehingga dengkur pulih.

*Dengkur ni juga melibatkan perlakuan/tabiat harian seseorang ketika tidur. Produk ni hanya dapat membantu sebanyak 90% sahaja dan selebihnya bergantung kepada latihan/treatment pernafasan tersebut.

JELAJAH PEMBUKAAN BOOTH KE SELURUH MALAYSIA

Gambar pembukaan booth  pada 11 November 2017 di Megamall Kuantan, Pahang.

Pembukaan booth pada 2 Disember 2017 di Dewan Dato' Seri Amar (MPK) Kemaman, Terengganu.

Takut Tak Menjadi?

Jangan takut untuk mencuba. Setiap penyakit dan masalah ada ubatnya. Guna produk Snorky Cream  sehingga 30 hari dan ikuti cara penggunaan yang kami bekalkan, InsyaAllah berkesan. Jika tiada sebarang perubahan dalam masa 30 hari, kami akan pulangkan duit anda 100%.

NAK TAK KALAU KAMI BAGI PROMOSI BULAN INI UNTUK YANG TERAWAL?

DISKAUN + FREEGIFT

Promosi Diskaun dan Freegift(kuota terhad) untuk yang terawal akan diberikan 
 

FAQ

Ada side effect ke krim ni?

Selamat di gunakan dan tiada side effect. Krim ni ada kelulusan KKM dan Halal dari jakim. Krim ni di perbuat daripada bahan semulajadi tak seperti kebanyakan Nasal Spray yang kebanyakan di pasaran yang mengandungi barang merbahaya terkawal seperti steroid.

 Orang mengandung boleh pakai?

Tiada masalah tiada apa-apa kesan bahaya.

Ada asma boleh pakai ke?

Tiada masalah, boleh gunakan macam biasa. Malahan krim ni juga amat sesuai untuk pesakit asma. Boleh kurangkan asma yang ada. Cuma perlu sapu sekali di bahagian dada.

Budak kecil boleh pakai?

Krim ni untuk umur 7 tahun keatas sahaja.

Kalau demam dan selsema boleh pakai macam biasa ke?

Amat sesuai jika di pakai ketika selsema teruk atau hidung tersumbat dan selesa di pakai ketika demam.



ANDA BERMINAT UNTUK KAMI BANTU HILANGKAN DENGKUR?




Whatsapp/Message/Call team kami di 013-2571337
Atau anda klik butang di bawah untuk terus ke whatsapp

Dengkur kuat ganggu orang lain dah hilang

Isteri cakap dah hilang dengkur sampai pagi

Orang rumah dah kurang berdengkur

Alhamdulillah, dengkur dah pulih

KLIK BUTANG DI BAWAH
UNTUK TERUS KE WHATSAPP

Disclamer : Tempoh keberkesanan setiap individu adalah berbeza.